Wijkkantoor ‘Vuurtorenwijk’ verhuist

Vanaf maandag 25 oktober is het wijkkantoor op de Vuurtorenwijk niet langer operationeel. De wijkinspecteurs van de Vuurtorenwijk zullen vanaf dan deel uitmaken van de eerste nieuwe politiewijk ‘Wijk Noord’. Je vindt het wijkkantoor ‘Wijk Noord’ in het stadhuis en zal daar de vertrouwde gezichten terugzien. Je zal er kunnen langskomen, op afspraak, met vragen of bezorgdheden.

  • Alle praktische informatie over het wijkkantoor ‘Wijk Noord’ vind je hier.
  • Op zoek naar je wijkinspecteur? Klik hier.

Onze wijkpolitie binnenkort aanwezig in de ontmoetingscentra

Als politiezone zetten we samen met de stad in op herkenbaarheid, aanspreekbaarheid en aanwezigheid van onze wijkpolitie. Al geruime tijd is een reorganisatie aan de gang met als doel: een nauwer contact met de inwoners en een laagdrempelige manier van toenadering.

Daarom zal je vanaf 4 november de wijkpolitie terugvinden in de verschillende ontmoetingscentra. Onze wijkinspecteurs zullen er tweewekelijks aanwezig zijn om de contacten met de inwoners te versterken. We zullen er telkens alles aan doen om jullie correct te informeren, door te verwijzen of om, indien mogelijk, eventuele problemen meteen aan te pakken.

Bovendien zal je in ontmoetingscentrum De Ballon terecht kunnen voor aangiftes van sommige feiten. We zijn hiervoor aanwezig op dinsdag en donderdag, telkens van 13.00 tot 17.00 uur. We hopen om die aanwezigheid in de toekomst nog uit te breiden. Voor een aangifte kan je online een afspraak maken. Klik hier. 

Doelstelling is om een nauwer contact met onze inwoners te hebben, het veiligheidsgevoel te verhogen, meer aanspreekbaar, herkenbaar en zichtbaar te zijn.

Alle concrete informatie over onze aanwezigheid in de ontmoetingscentra, zullen hier binnenkort verschijnen.

Gepubliceerd op vrijdag 22 oktober 2021 14.04 u.