We werven nieuwe wijkinspecteurs en –agenten aan

“Komaf maken met foute vooroordelen”  

 Binnen de wijkpolitie van onze zone zijn we op zoek naar 12 nieuwe collega's om de wijkwerking te versterken. “De wijkpolitie vormt een belangrijke bouwsteen in onze maatschappij, het takenpakket is dan ook verrassend veelzijdig”, benadrukt commissaris Tom De Ketelaere.  

De wijkpolitie van Oostende blijft grondig vernieuwen. Sinds november bijvoorbeeld kunnen inwoners hun vertrouwde inspecteur terugvinden in één van de Oostendse ontmoetingscentra. Nu zet de wijkpolitie een nieuwe stap met de aanwerving van nieuwe krachten: zeven inspecteurs en vijf agenten. 

“Onder meer via onze video willen we heel wat foute vooroordelen over de wijkpolitie de kop indrukken. ‘Champetter’ die bij mensen thuis een borrel drinkt of de medewerker die in het wijkkantoor komt uitbollen richting pensioen: het zijn verhalen van lang vervlogen tijden”, maakt Tom De Ketelaere duidelijk, hoofd van de Oostendse wijkpolitie. “Het belangrijkste: de wijkpolitie vormt de ogen en oren van elke wijk, en is voor alle inwoners het eerste contactpunt met de politie. Inspecteurs en agenten gaan op zoek naar antwoorden en oplossingen om het leven en de omgeving aangenaam en veilig te houden.

Veelzijdig takenpakket

Het takenpakket is bovendien erg veelzijdig: verkeerscontroles, ondersteunen van sportwedstrijden en evenementen, op patrouille gaan, gerechtelijke onderzoeken, wapentraining, het vele contact met inwoners op straat, en ga zo maar door. Geen enkele dag is dezelfde. Er wordt ook flink geïnvesteerd, zoals in nieuwe fietsen en wagens, computers en tablets. Heel wat mensen kiezen trouwens bewust voor de wijkpolitie. Naast het afwisselende takenpakket zijn er flexibele werkuren om job en privé prima op mekaar af te stemmen. Kortom: de wijkpolitie is helemaal klaar voor de toekomst.” 

Neem deel aan de infosessies 

Op vandaag telt de wijkwerking 63 medewerkers. De rekrutering kadert binnen de eerder aangekondigde aanwerving van 35 nieuwe politiemensen. Op 20 januari en 2 februari staan infosessies gepland.

Schrijf je hier in. 

Of lees de vacatures hier na. Tot dan?

Video

Gepubliceerd op donderdag 23 december 2021 12.20 u.