Utah, Ghost en Storm slagen voor testen

Recent organiseerden we een testdag voor drie honden. Als de honden slagen voor de testen, worden zij administratief aangenomen door onze zone en mogen zij starten met hun opleiding. Utah, Ghost en Storm slaagden met glans en starten begin september met hun opleiding tot drug- of patrouillehond.

1 drughond, twee patrouillehonden

We starten met Utah, een Mechelse herder, die net 1 jaar is geworden. Zij start in september met haar opleiding tot drughond waarbij hard gewerkt zal worden op haar zoekinstinct en de ontwikkeling van bezitsdrift zodat ze drugs gemakkelijk en snel kan opsporen, in alle mogelijke vormen en verpakkingen.

Ghost, een mannelijke Mechelse herder, iets ouder dan 1 jaar, zal samen met Storm, ook een Mechelse herder van net 1 jaar oud, starten aan de opleiding tot patrouillehond waar ze hun verdedigingsinstinct zullen ontwikkelen zodat ze kunnen ingezet worden tijdens grote evenementen maar ook bijstand kunnen leveren in de uitgaansbuurt bij een vechtpartij voorbeeld.

Verschillende testen

Om te mogen deelnemen aan de testen zijn er enkele voorwaarden. Zo moet de hond minstens 12 maanden oud zijn, geregistreerd en ingeënt zijn, op medisch en fysisch vlak geschikt verklaard zijn en beantwoorden aan het karakterieel profiel.

De testen zelf bestonden uit gehoorzaamheid, agility, speur- en verdedigingswerk. Op die manier moet blijken dat ze voldoen aan verschillende criteria:

 • geen ongecontroleerde agressiviteit of overdreven emotionaliteit vertonen
 • sociaal zijn tegenover mensen en andere honden
  (dit impliceert niet dat de hond moet kunnen gemanipuleerd of gestreeld worden door een ander persoon dan de hondengeleider)
 • stabiel karakter
 • moedig
 • stressbestendig
 • fysiek recuperatievermogen
 • mentaal herstelvermogen
 • zin voor het spel en voor het werk
 • levendig en alert

“We zijn tevreden dat we Utah, Ghost en Storm mogen verwelkomen in onze zone,” vertelt korpschef Philip Caestecker. “Onze hondenpatrouille is een belangrijk onderdeel van onze werking en ze biedt dagelijks bijstand aan onze andere diensten. Met onze eigen trainingssite te Zandvoorde, onze hondentrainer en onze pakwerker, zorgen we ervoor dat onze honden, én hun baasjes, een geschikte opleiding kunnen volgen. We wensen hen alle succes toe!”

Gepubliceerd op donderdag 2 juni 2022 12.42 u.