Stagiair aan het woord

Stagiair aan het woord

Bedankt maar geen adieu Greet! Ze zwaait af na ruim 5 maanden stage bij HR maar deze zomer komt ze als jobstudente terug. We blikken even terug met haar op haar ervaring en haar toekomstplannen in onze zone deze zomer.

Waarom koos je voor een stageplek bij politie Oostende? Werken bij politie is altijd een kinderdroom geweest. Oostende sprak me vooral aan omdat het een grote zone is. De vele collega's trokken me aan, ik was zeker dat er veel te beleven viel én dus veel te leren.

Welke taken lagen op jouw plank tijdens je stage? Het onthaal van nieuwe medewerkers voorbereiden en uitvoeren, het selectieproces mee onder de loep nemen, HR administratie, adviseren en ondersteunen in de sociale media kanalen van de zone naar aanleiding van de aanwervingscampagne die nu loopt en mijn bachelorproef. Die gaat over de evaluatie binnen het korps inzake basiscompetenties en het geven van feedback. Het was een fijne, gevarieerde stage maar door corona was ik jammer genoeg erg weinig fysiek ter plaatse. Dat was een gemis.

Wat is je opgevallen aan het Oostendse politiekorps? Je voelt je vanaf de eerste dag erg welkom, niet als stagiair maar als een volwaardig onderdeel van de organisatie. Daarnaast is de recht-door-zee mentaliteit hier duidelijk voelbaar. Iedereen is rechtuit, je weet meteen hoe en waar je staat, er is een enorme collegiale en fijne werksfeer en het gaat hier goed vooruit. Ook de humor vond ik echt fijn.

En deze zomer? Dan kom ik terug als jobstudente. Ik kan nog ondersteunen in de aanwervingscampagne die nu volop bezig is. Zowel achter de schermen tijdens de selecties als ‘op de schermen’ via onze sociale media kanalen. Ik ga onze diensten en hun takenpakket op een hapklare en leuke manier proberen in de kijker te zetten. Ik kijk er nu al naar uit!

En jij? Kriebelt het bij jou ook om bij ons aan de slag te gaan? Heb je nog vragen? Neem een kijkje op onze jobpagina waar je een schat aan informatie vindt of gewoon een afspraak boekt met 1 van onze beroepenvoorlichter die je met plezier ontvangen. Tot dan?

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.