stagiair/vrijwilliger

stagiair/vrijwilliger

Ik wil stage lopen

Jaarlijks ontvangen we verschillende stagiairs in verschillende diensten. Bezorg ons jouw aanvraag via het formulier 'aanvraag stage politie Oostende'.

Neem voor je je aanvraag indient, een kijkje bij deze veelgestelde vragen:

  • Ik studeer en wil in het kader van mijn studie stage lopen
    Vul het formulier in en dien jouw aanvraag in
  • Kan ik als inspecteur in opleiding stage lopen bij politie Oostende?
    Eenmaal je aan je opleiding begint, zal je via de politieschool een stageplaats toegewezen krijgen. De plaats is vaak gelinkt aan je woonplaats of ligt in de buurt. Meer concrete informatie zal je tijdens de opleiding verkrijgen.
  • Kan ik stage lopen voor 1 dag?
    Neen, we mikken steeds op stages van een langere periode. Wie bij ons stage loopt, komt vaak ook terug over meerdere jaren. Op deze manier krijgen studenten de kans om breder te groeien in onze werking, is er ruimere interactie mogelijk en kan je zelf een meerwaarde betekenen in ons korps.

Benieuwd naar de stage van Greet? Bedankt maar geen adieu Greet! Ze zwaait af na ruim 5 maanden stage bij HR maar deze zomer komt ze als jobstudente terug. We blikken even terug met haar op haar ervaring en haar toekomstplannen in onze zone deze zomer.

Waarom koos je voor een stageplek bij politie Oostende? Werken bij politie is altijd een kinderdroom geweest. Oostende sprak me vooral aan omdat het een grote zone is. De vele collega's trokken me aan, ik was zeker dat er veel te beleven viel én dus veel te leren.

Welke taken lagen op jouw plank tijdens je stage? Het onthaal van nieuwe medewerkers voorbereiden en uitvoeren, het selectieproces mee onder de loep nemen, HR administratie, adviseren en ondersteunen in de sociale media kanalen van de zone naar aanleiding van de aanwervingscampagne die nu loopt en mijn bachelorproef. Die gaat over de evaluatie binnen het korps inzake basiscompetenties en het geven van feedback. Het was een fijne, gevarieerde stage maar door corona was ik jammer genoeg erg weinig fysiek ter plaatse. Dat was een gemis.

Wat is je opgevallen aan het Oostendse politiekorps? Je voelt je vanaf de eerste dag erg welkom, niet als stagiair maar als een volwaardig onderdeel van de organisatie. Daarnaast is de recht-door-zee mentaliteit hier duidelijk voelbaar. Iedereen is rechtuit, je weet meteen hoe en waar je staat, er is een enorme collegiale en fijne werksfeer en het gaat hier goed vooruit. Ook de humor vond ik echt fijn.

En deze zomer? Dan kom ik terug als jobstudente. Ik kan nog ondersteunen in de aanwervingscampagne die nu volop bezig is. Zowel achter de schermen tijdens de selecties als ‘op de schermen’ via onze sociale media kanalen. Ik ga onze diensten en hun takenpakket op een hapklare en leuke manier proberen in de kijker te zetten. Ik kijk er nu al naar uit!

En jij? Kriebelt het bij jou ook om bij ons aan de slag te gaan? Heb je nog vragen? Neem een kijkje op onze jobpagina waar je een schat aan informatie vindt of gewoon een afspraak boekt met 1 van onze beroepenvoorlichter die je met plezier ontvangen. Tot dan?

Ik wil vrijwilliger worden

Wil je je aanmelden als vrijwilliger binnen politie Oostende?  Zin om de postverdeling of de kantinewerking op jou te nemen en nieuwe mensen te leren kennen? Bezorg ons jouw aanvraag via het formulier 'aanvraag vrijwilligerswerking politie Oostende'.