Stage lopen

Ben je recht door zee, beschik je over een paar zeebenen en wil je proeven van het Oostends politiekorps?

Misschien is een stageplek dan wel de ideale manier om ons te leren kennen. We nemen enkel stageplaatsen voor burgerfuncties in achting. (studenten criminologie, maatschappelijk werk, maatschappelijke veiligheid, communicatie, ICT, HR...)
Operationele functies kunnen enkel ingevuld worden na de opleiding aan de politieschool.

Tot binnenkort?

Lees hier de getuigenissen van studenten die je voor gingen.


Zin om erin te vliegen?

Vul het aanvraagformulier in

 


Neem, voor je je aanvraag indient, een kijkje bij deze veelgestelde vragen:

Kan ik als inspecteur in opleiding stage lopen bij politie Oostende?

Eenmaal je aan je opleiding begint, zal je via de politieschool een stageplaats toegewezen krijgen. De plaats is vaak gelinkt aan je woonplaats of ligt in de buurt. Meer concrete informatie zal je tijdens de opleiding verkrijgen.

Kan ik stage lopen voor 1 dag?

Neen, we mikken steeds op stages van een langere periode. Wie bij ons stage loopt, komt vaak ook terug over meerdere jaren. Op deze manier krijgen studenten de kans om breder te groeien in onze werking, is er ruimere interactie mogelijk en kan je zelf een meerwaarde betekenen in ons korps.

Kan ik een operationele kijkstage doen?

Nee, dit is niet mogelijk. Wij bieden enkel administratieve stages aan voor burgers. Wil je een beeld krijgen van hoe de dag van een agent, (hoofd)inspecteur, of commissaris eruit ziet? Maak een afspraak met een beroepenvoorlichter.

Waarom moet een moraliteitscheck uitgevoerd worden?

Om bij de politie te mogen werken als burger moet iemand een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking, wat niet wil zeggen dat je nooit een boete kreeg. Voor stagiairs hanteren wij dezelfde regel. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.