Politie Oostende pakt uit met grote verkeersactie

Politie Oostende pakt uit met grote verkeersactie

"Gevaarlijk gedrag moet eruit"

De dienst verkeershandhaving van de Politie Oostende hield een aanzienlijke verkeersactie. Zo ondergingen 192 bestuurders een ademtest, allemaal met een ‘safe’ of veilig resultaat. Helaas werden er toch verschillende inbreuken vastgesteld.   

De verkeersactie, in samenwerking met de West-Vlaamse Politieschool, vond plaats langs de Dr. Eduard Moreauxlaan en op het kruispunt Zandvoordestraat-Klokhofstraat. Daarbij schreef de politie 25 processen-verbaal van waarschuwing uit, onder meer voor beschadigde rijbewijzen, het niet in orde zijn met de keuring en technische eisen. In nog eens veertien gevallen ging de politie over tot een onmiddellijke inning. De helft daarvan was omdat de veiligheidsgordel niet werd gedragen, in nog eens twee cases werd een boete geïnd voor gsm-gebruik achter het stuur. “Ronduit levensgevaarlijk rijgedrag dat volledig uit het verkeer moeten verdwijnen”, benadrukken de politiediensten.

Verder schreef de politie ook nog eens twaalf pv’s uit. Onder meer wegens geen houder te zijn van het juiste rijbewijs voor de bestuurde categorie en voor het toevertrouwen van een voertuig aan iemand die geen houder is van het nodige rijbewijs. In drie gevallen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen wegens het rijden onder invloed van verdovende middelen. Voor het niet bezitten van een vergunning voor uitzonderlijk vervoer maakte de politie een administratieve inning op. Tot slot werd een voertuig geïmmobiliseerd in opdracht van het Parket voor het rijden tijdens rijverbod.

“Verkeersveiligheid – zowel bij fietsers als gemotoriseerd verkeer – staat het hele jaar door hoog op onze prioriteitenlijst. Tijdens de winterse weken en maanden van het jaar, waarin het snel donker is en de weersomstandigheden tegen kunnen zitten, is het voor iedereen extra hard opletten geblazen”, zegt korpschef Philip Caestecker. “Daarom, naast onze controles op het correct gebruik van fietslichten, houden we ook regelmatig acties met de focus op gemotoriseerd verkeer. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om met je voertuig technisch en administratief in orde te zijn, en je aan de verkeersregels te houden. Het kan jezelf en anderen een hoop ellende besparen.” De komende weken staan nog verkeersacties gepland op andere locaties

Gepubliceerd op vrijdag 3 december 2021 15.09 u.