Politie Oostende en douane blikken terug op geslaagde actie tegen openstaande boetes

De diensten van Politie Oostende en de douane sloegen de handen in elkaar om gericht te controleren op openstaande penale boetes. In de Ringlaan en Torhoutsesteenweg stonden vaste controleposten opgesteld, ook een mobiele ploeg werd ingezet. De resultaten zijn navenant.

 

Verschillende overheidsdiensten tekenden present op deze gecoördineerde actie. Naast de douane werden de motorrijdersploeg, dienst verkeershandhaving en recherche van Politie Oostende ingezet, net als een drughond. De focus lag op het innen van openstaande penale boetes. Dat zijn boetes die worden uitgesproken door een strafrechter. Het actieterrein bevond zich op het verkeersknooppunt Kromme Elleboog, en tussen het Kennedyrondpunt en het kruispunt Zandvoordestraat-Ringlaan.

Twee voertuigen werden getakeld omdat ze openstaande boetes van respectievelijk 11.000 euro en 17.000 euro niet hadden betaald. Drie andere niet verzekerde voertuigen hingen eveneens aan de takelhaak. Daarnaast inden de controlediensten vier openstaande boetes met een totale waarde van 1.616 euro. Een chauffeur die de gsm gebruikte tijdens het rijden, moest ter plaatse 174 euro betalen. Een andere bestuurder speelde z’n rijbewijs kwijt na een positieve ademtest. Verder zag nog iemand anders zijn voertuig in beslag genomen worden omwille van het rijden zonder rijbewijs.

De politie moest voor verschillende inbreuken een proces-verbaal opstellen: het besturen ondanks een rijverbod (1), het niet voldoen aan de technische eisen van het voertuig (2), het niet naleven van de voorwaarden van een voorlopig rijbewijs (1), het verval van verblijfsrecht (1) en drie pv’s van waarschuwing.

“Alleen door gerichte controles te gaan uitvoeren, kunnen we wantoestanden en overtredingen uit het verkeer houden. We blikken dan ook terug op een positieve samenwerking over de verschillende diensten heen”, laat korpschef Philip Caestecker optekenen. “Naast de inzet op het terrein, mag ook de vlotte ondersteuning door de dispatching en interventieploegen onderstreept worden.”  

Gepubliceerd op dinsdag 5 april 2022 14.21 u.