Politie Oostende en parket lanceren oproep naar verdachte handelingen met windhonden

In november en december vorig jaar riep de politie van Oostende ook al eens op of alerte burgers tips hadden of verdachte handelingen hadden vastgesteld. Dit naar aanleiding van een aantal aangespoelde hondenkadavers, niet alleen in Oostende maar ook in Nieuwpoort en Koksijde.

“Het onderzoek is al een hele poos bezig”, vertelt korpschef Philip Caestecker. “Het blijft verdacht dat op zo’n korte tijd meerdere kadavers aanspoelden en we willen dan ook alles in het werk stellen om de zaak op te lossen. Dankzij een aantal recente meldingen van verdachte handelingen met windhonden in het jachtcircuit, willen we nu de hulp van de burger inschakelen.”

Concreet? Wees waakzaam en kijk uit naar mogelijk verdachte handelingen inzake illegale jacht met windhonden in weides, polders, landelijke gebieden en bossen. Het gaat mogelijks om voertuigen met Engelse nummerplaten.

Stel je zo’n verdachte handelingen vast? Noteer dan de nummerplaat en een beschrijving van het voertuig en bel zo snel mogelijk het nummer 101.

Gepubliceerd op maandag 4 maart 2024 8.49 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.