Onze drugssectie rolt cocaïnenetwerk op

Begin 2021 werd een onderzoek opgestart naar een lokale cocaïnehandel waarbij er nogal wat overlast werd veroorzaakt in de wijken rond de Sint-Janskerk hier in Oostende. 

Via een eerste beeldvorming werd een pand nabij de Sint-Janskerk gelokaliseerd. Daaruit vertrokken telkens dealers om klanten te bevoorraden van hun bestelling. Door verder gerechtelijk onderzoek werd daarnaast een samenwerking blootgelegd met 3 andere verdachten, die tevens in Oostende wonen, evenals met een kompaan die in Blankenberge verbleef maar quasi dagelijks naar Oostende kwam afgezakt om mee cocaïne aan de man te brengen. 

De bende maakte gebruik van diverse garageboxen om drugs en/of geld in te verbergen. Intens speurwerk bracht ook deze locaties aan het licht.

Eind vorige week werd de quasi voltallige recherche van PZ Oostende ingezet om samen met de drughondengeleiders in totaal 8 huiszoekingen uit te voeren in Oostende zelf. 

  • 1 huiszoeking in Blankenberge werd uitgevoerd in samenwerking met de plaatselijke recherche van deze politiezone. 
  • Op 2 locaties werd respectievelijk 492 en 563 gram cocaïne in beslag genomen, wat op zich al een straatwaarde heeft van iets meer dan 50.000 euro. 
  • Op diverse locaties werden tevens grote sommen cash geld in beslag genomen, voor een totaal bedrag van 85.505 euro
  • 5 verdachten werden gearresteerd en op vrijdag 25/06/2021 voor de onderzoeksrechter te Brugge geleid. 

Een videoverslag kan je hier vinden.

Gepubliceerd op dinsdag 29 juni 2021 13.58 u.