Gloednieuwe website

Toegankelijker en klantvriendelijker voor de burger

Sinds vandaag vind je onze website in een nieuw jasje. De gloednieuwe website is opgemaakt in dezelfde huisstijl als die van Stad Oostende en werkt met hetzelfde achterliggende systeem. Burgers zullen op die manier informatie kunnen terugvinden op de beide platformen. Toegankelijk en klantvriendelijk.

In het Zonaal Veiligheidsplan voor 2020-2025 is één van de prioriteiten inzetten op klantvriendelijkheid. “We merkten dat heel wat burgers of bij ons of bij de stadsdiensten terecht kwamen voor vragen, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een parkeerverbod” vertelt korpschef Philip Caestecker. “Door de opmaak van een website met dezelfde zoekfunctie, zal de burger nu meteen de juiste dienst en de juiste informatie terugvinden. Daarnaast hebben we nu al even onze nieuwe huisstijl, waar onze website meteen in werd ondergedompeld. Herkenbaar voor de burger.”

“Heldere communicatie met de burger is een speerpunt uit ons bestuursakkoord” zegt burgemeester Bart Tommelein. “Met de nieuwe website van Politie Oostende willen we ervoor zorgen iedereen de weg vindt naar de juiste informatie. Alles in één herkenbare huisstijl, met duidelijk taalgebruik en toegankelijk voor iedereen.”

Op de nieuwe website zal er binnenkort ook een ‘voorleesfunctie’ geïnstalleerd worden. Zo kunnen slechtzienden de tekst op de website laten voorlezen, net zoals op de website van de stad.

“Om klantvriendelijkheid en een goeie dienstverlening te garanderen, blijven we zoveel als mogelijk op afspraak werken”, sluit korpschef Philip Caestecker af. De politiemensen kunnen de aangifte grondig voorbereiden en de burgers krijgen alle tijd om hun verhaal te doen. Een afspraak kan je steeds online maken.

Veel ontdekkingsplezier!

Gepubliceerd op woensdag 3 februari 2021 9.41 u.