Enkele vragen omtrent Rammstein op een rijtje

Op woensdag 3 en donderdag 4 augustus komt de Duitse band Rammstein naar Oostende. Om alle verkeer netjes te stroomlijnen, is er een helder mobiliteitsplan uitgedokterd.
Handelaars en bewoners kunnen het complete mobiliteitsplan en alle up-to-date info vinden via https://www.oostende.be/concert-rammstein.
Ben je zelf concertganger? Raadpleeg dan www.greenhousetalent.com/benl/rammstein.

Welke straten worden afgezet voor verkeer?
Simpel: enkel de Duinkerkseweg zal dicht zijn voor verkeer, van dinsdag 2 augustus om 6 uur tot vrijdag 5 augustus om 2 uur. Da’s alles.

De Nieuwe Koerswijk en Raversijde wordt ingericht als plaatselijk verkeer? Wat betekent dat?
Plaatselijk verkeer blijft mogelijk in de wijk tussen de Nieuwpoortsesteenweg, Elisabethlaan, Torhoutsesteenweg en de Duinkerkseweg, en Raversijde. Dat wil zeggen dat bewoners bijvoorbeeld familiebezoek mogen ontvangen, maar ook dokters en andere hulpverleners mogen de zone in. Ook de lokale handelaars blijven steeds bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de handelaars in de wijk Raversijde en in de Torhoutsesteenweg, waar aan de Kromme Elleboog een keerpunt wordt geïnstalleerd om een vlot verkeer mogelijk te maken. Kortom: het dagdagelijkse leven vervolgt grotendeels z’n gewone gangetje.

Hoe geraak ik op de luchthaven?
De Internationale Luchthaven Oostende-Brugge heeft op haar website extra aandacht voor het verkeer van en naar de vertrek- en aankomsthal. De boodschap is duidelijk: vanuit Gistel volg je de omleiding via Leffinge en het shoppingcentrum in Middelkerke, vanuit Oostende neem je de Nieuwpoortsesteenweg. Check www.luchthaven-oostendebrugge.com/omleiding voor meer info.

Kan ik fietsen door de concertsite via het Groen Lint?
Nee. Om de veiligheid van de fietsers en voetgangers te waarborgen, en de opbouw van het podium vlot te laten verlopen, is een korte omleiding voorzien via de evenwijdige Spalaan en Prins Roselaan. Er hangen bordjes om de weg extra aan te duiden.Politie Oostende krijgt nogal wat telefoontjes binnen van mensen met vragen over de verkeersmaatregelen rond de concertreeks van Rammstein. We vragen met aandrang om niet te bellen naar het politietelefoonnummer 059/70.11.11 of 101, die vrij dienen te blijven voor dringende politionele hulpverlening. Voor alle praktische vragen over het Rammstein-concert en mobiliteit is er het nummer 059/70.11.99 van de collega’s van Toerisme Oostende.

Gepubliceerd op dinsdag 26 juli 2022 12.06 u.