Rechtmatige eigenaars van aangetroffen juwelen gezocht

Politiezones Oostende en Damme/Knokke-Heist zijn op zoek naar de rechtmatige eigenaars van aangetroffen juwelen.

Op zaterdag 27 januari, kort voor 20 uur, liep bij Politie Oostende via een alarmcentrale een melding binnen over een man die inbreekt in een woning in de Rozemarijnstraat. De verdachte was herkenbaar aan de hand van camerabeelden. Een interventieploeg was zeer snel ter plaatse en kon de verdachte in de buurt van de woning opmerken. Wanneer de politie de man wou interpelleren, zette hij het op een lopen. Zonder succes. Verschillende politieploegen werden ingezet en konden de 38-jarige verdachte vatten aan de achterzijde van de baanwinkels in de Torhoutsesteenweg, nabij de luchthaven.

Verder onderzoek door de recherche van Politie Oostende en een huiszoeking leidden enerzijds tot het vinden van juwelen op de vluchtweg en anderzijds troffen de speurders ook uurwerken aan bij de verdachte thuis. Twee horloges konden gelinkt worden aan een inbraak op 6 januari in Oostende. Momenteel loopt verder onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid bij andere inbraken in de eindejaarsperiode, zowel in politiezone Oostende als in zone Damme/Knokke-Heist. De man werd door Parket West-Vlaanderen intussen aangehouden.

Herken jij jouw voorwerpen?

Beide politiezones verspreiden intussen beelden van de aangetroffen buit om zo de rechtmatige eigenaars terug te vinden. Herken je de voorwerpen? Alle aangetroffen voorwerpen kan je hier bekijken: https://photos.app.goo.gl/EmJzySbk81XCottHA

Ken of ben jij de eigenaar? Neem dan contact op met bewijsstukken zoals foto's of facturen via:

“De samenwerking tussen de recherchediensten van de beide zones verliep uitstekend”, vertellen korpschefs Philip Caestecker (Oostende) en Steve Desmet (Damme/Knokke-Heist). “In Damme/Knokke-Heist startte het onderzoek naar de verdachte en toen die gevat kon worden in Oostende, bundelden onze recherchediensten de krachten om de verdachte aan een pak feiten te linken. We zijn tevreden met het resultaat maar hopen nu vooral dat de rechtmatige eigenaars en hun voorwerpen kunnen herenigd worden.”

Gepubliceerd op woensdag 20 maart 2024 15.48 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.