Onze recherchedienst pakt andermaal Nederlandse drugsinvoer aan

Na eerste verificaties door de drugssectie van recherche PZ Oostende, kwam andermaal een georganiseerd verhandelen van in hoofdzaak heroïne in beeld in de wijken rond Petit Paris. 

Vorige week werd dan vastgesteld dat de leden van de organisatie hun locatie hadden gewijzigd naar een hotel in het centrum van Oostende. Gisteren werd door leden van de recherche een eerste Nederlandse dealer opgepakt tijdens het leveren aan klanten. Bij deze arrestatie werd de man in het bezit gevonden van een 150 gram heroïne en een 10-tal paxons cocaïne. Vervolgens deed de recherche een inval in de hotelkamer waarbij nog een Nederlandse onderdaan en een Oostendse kompaan werden gearresteerd. Bij de huiszoeking op de hotelkamer werd nog een 490 gram heroïne, 800 gram cannabis en 4150 euro in beslag genomen. Om de vaststellingen af te sluiten werd vervolgens nog een huiszoeking uitgevoerd op de woonplaats van de Oostendse jongeman. Daar werden nog een 100 gram cannabis, wat paxons cocaïne en een 800 euro cash geld aangetroffen. 

De drie verdachten werden in de namiddag van 8 februari voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge. Zij werden alle drie aangehouden.

Uit de doorgedreven inspanningen blijft de politie van Oostende vaststellen dat de invoer van heroïne, cocaïne en cannabis vanuit bepaalde Nederlandse regio’s richting Belgische kust aanhoudt.  In diverse onderzoeken is tevens vastgesteld dat plaatselijke kwetsbare druggebruikers door deze organisaties worden gebruikt om hand -en spandiensten te verlenen.  Ook bij de tussenkomst van deze week is deze vorm van uitbuiting een feit. Mede daarom wordt de strijd tegen de georganiseerde drughandel onverminderd voortgezet in Oostende.

Gepubliceerd op woensdag 9 februari 2022 13.15 u.