Controle op kersmisattracties: 9500 namaakgoederen in beslag genomen

Onlangs controleerden onze collega's in samenwerking met de FOD Economie verschillende kermiskramen op de lokale Oktoberfoor. Bij vijf kramen werden heel wat namaakproducten aangetroffen. Van tal van producten kon geen enkele keer een factuur worden voorgelegd.

Concreet: er werden zo’n 9.500 namaakgoederen in beslag genomen. Daarbij steken tientallen headphones en pluchen beren, 1.200 Fortnite-kaarten en iets meer dan 8.300 valse Pokémon-kaarten.  

“Elk jaar worden op de kermis controles uitgevoerd. Ze vallen onder de gekende SHOP-acties, die handelaars controleren op (on)eerlijke handelspraktijken en tegelijk een eerlijke concurrentie vooropzet. We mogen spreken van een geslaagde actie”, duidt korpschef Philip Caestecker. “Er was een goede coördinatie vanuit de FOD Economie waarbij onze collega’s bijstand verleenden.” De aanwezigheid van de grote hoeveelheid valse Pokémon-kaarten bevestigt de grote hype die er momenteel rond de items heerst. De FOD Economie kreeg de laatste maanden hierover talrijke klachten via het meldpunt waar meldingen van economische inbreuken kunnen worden gedaan. 

De zaak is nu in handen van het parket.   

Gepubliceerd op dinsdag 26 oktober 2021 10.32 u.