Agent van politie

Agent van politie

Ben jij bereikbaar, beschikbaar en aanspreekbaar? Wil je graag dicht bij de bevolking staan? Heb je zin om je ontwikkeling in handen te nemen en zegt een job binnen politie jou wel iets? Dan kan je agent van politie worden. Na 6 maanden betaalde opleiding, kan je meteen in onze zone starten. 

Agent in het verkeer

Als agent van verkeer is je hoofdtaak het vaststellen en afhandelen van verkeersongevallen. Daarnaast stel je verkeersinbreuken vast gaande van alcohol en drugs in het verkeer tot parkeerovertredingen of inbreuken met de verzekering. Je neemt deel aan verkeersacties met de dienst verkeer en je helpt administratieve taken binnen verkeer uit te voeren. Denk aan de verwerkingen van binnengebrachte nummerplaten. 

"Ik ben hier intussen bijna 25 jaar en werk al bijna even lang bij verkeershandhaving", vertelt Danny. "Elke dag is anders en dat maakt deze job zo geweldig. Ooit heb ik mee gedaan aan de proef om inspecteur te worden maar mijn hart lag teveel bij de dienst. Daarom besliste ik om agent te blijven en ik heb het mij nog niet beklaagd." 

"In 2003 startte ik als hulpagent in Brussel op de verkeersdienst", gaat Harry verder. "Na drie jaar koos ik voor de opleiding inspecteur. Van inspecteur op interventie tot het speciaal bijstandsteam tot opleider geweldsbeheersing en vandaag motorrijder. Binnen politie zijn er ongelofelijk veel mogelijkheden en krijg je de kans en de ondersteuning om door te groeien, niet alleen binnen je job maar ook in graad."

"Als agent van politie is de variatie in de job echt een troef", sluit Yadaly af. "Ik help graag mensen en wil de maatschappij iets positief bijbrengen. Hier in Oostende is het een authentiek en divers korps waar heel wat doorgroeimogelijkheden op ons pad liggen." 

Agenten bij de wijkpolitie

Als agent bij de wijkpolitie word je o.a. ingezet op evenementen voor een algemeen toezicht en de verkeersregeling. Daarnaast werk je op openbare reinheid en politieverordeningen. Je verbaliseert inbreuken en helpt mee inzetten op de aanpak tegen sluikstorten. Finaal word je ingezet op verkeer waar je deelneemt aan verkeersacties en controles en anticipeert op meldingen van de bevolking. 

Interesse en goesting?

Solliciteren voor deze job kan hier!

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.