Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

  • Meer informatie over een openstaande job? 
    Bekijk onze pagina 'info op maat' en lees de openstaande vacatures

  • Hoeveel zal ik verdienen?
    Vraag een loonsimulatie aan via dit formulier

  • Ik solliciteerde via jobpol maar kreeg geen ontvangstbevestiging
    De federale rekruteringsdienst stuurt je pas een ontvangstbevestiging bij de verwerking van je inschrijving. Je ontvangt dan tegelijk de uitnodiging voor de eerste proeven. Daar kan wat tijd tussen zitten. 
    Vraag bij het versturen van je inschrijving om een ontvangstbevestiging. Je kan via het contactformulier op jobpol polsen of je inschrijving goed is aangekomen.
     

FAQ operationele jobs

  • Wat is een operationele job bij de politie?
    Wie een operationele functie wil invullen doorloopt steeds een politionele opleiding. De meest zichtbare functies zijn de interventiepolitie of je wijkinspecteur maar er zijn er ook tweedelijnsfuncties zoals de recherche, sociale cel...
     
  • Waar kan ik solliciteren en hoe verloopt de selectieprocedure?
    Solliciteren voor een operationele job verloopt in de eerste plaats via jobpol. Na het doorlopen van de generieke selectieprocedure kom je op gesprek in de zone. Meer info hierover vind je op jobpol onder de vacature waarvoor je wil solliciteren. 
     
  • Hoe kan ik me voorbereiden op de sollicitatie? 
    Kom naar onze infosessies, praat met een beroepenvoorlichter, ga op ontdekking op onze website, kom meer te weten over wat een persoonlijkheidsproef of cognitieve vaardigheidstest is en train voor de sportproef.
     
  • Kan ik vrijstellingen krijgen?
    Iedereen moet de cognitieve vaardigheidsproef afleggen. Er is geen vrijstelling op basis van diploma. Eens je het brevet voor het slagen van deze proef behaalt, is deze wel permanent geldig.
    Iedereen dient ook de sportproef af te leggen. Na het slagen ontvang je een brevet met een geldigheid van 1 jaar. 
     
  • Hoeveel keer kan ik mee doen voor een functie?
    Je kan je maximaal 3 keer inschrijven voor dezelfde functie, bv. voor inspecteur van politie.

  • Kan ik meer informatie krijgen als ik niet geslaagd ben?
    Ja. De feedback kan tot maximum 3 maand na het niet-slagen  worden aangevraagd via mail naar GPI.FeedbackSelectie@police.belgium.eu
     
  • Ik doorliep de generieke selectie en wil bij Politie Oostende aan de slag 
    Samen met het attest van laureaatschap krijg je in je mail ook een link naar het keuzeformulier. Klik hierop door en dan kan je je keuze aanduiden. Opgelet: soms komt de mail met het resultaat in je spam terecht. Check dus zeker regelmatig je spammail.
     

FAQ administratieve jobs

  • Wat is een administratieve job bij de politie?
    De administratieve functies ondersteunen de operationele werking van de zone. Denk bijvoorbeeld aan de diensten financiĆ«n, personeel, garage, beleid, logistiek... 

  • Waar kan ik solliciteren?
    Kijk in de vacature van de functie waarvoor je wenst te solliciteren voor de link naar het juiste sollicitatieformulier. Meer uitleg vind je ook in dit overzicht van de selectieprocedure

  • Ik wil spontaan solliciteren
    Spontane sollicitaties worden niet aanvaard. Wil je op de hoogte blijven van onze vacatures? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief 'vacatures' van Stad Oostende. 

  • Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om deel te nemen?
    Bekijk de info in de vacature waarvoor je wenst te solliciteren voor meer info over de specifieke voorwaarden
    Naast specifieke voorwaarden zijn er ook twee algemene voorwaarden voor tewerkstelling als burger bij de politie: je moet een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking en je moet onderdaan zijn van een lidstaat van de Europese Unie. 
  • Hoe verloopt de selectieprocedure?
    Lees hier alles over de selectieprocedure voor administratieve functies

  • Hoe kan ik me voorbereiden op de sollicitatie? 
    Kom naar onze infosessies, praat met een beroepenvoorlichter, ga op ontdekking op onze website en kom meer te weten over wat een persoonlijkheidsproef of cognitieve vaardigheidstest is

  • Kan ik vrijstellingen krijgen?
    Statutaire of dringende aanwervingen: (via federale politie Brussel): je kan een vrijstelling krijgen voor de cognitieve vaardigheidsproef indien je reeds geslaagd was bij een vorige sollicitatie van het zelfde niveau. Het brevet van slagen voor deze proef permanent geldig. Het brevet van slagen voor de persoonlijkheidsproef is 2 jaar geldig.
    Contractuele aanwerving: je kan geen vrijstellingen bekomen en dient alle onderdelen van de selectieprocedure te doorlopen.

  • Hoeveel keer kan ik meedoen voor een functie
    Voor een administratieve functie kan je telkens opnieuw mee doen. Hier staat geen limiet op.

  • Kan ik meer feedback krijgen als ik niet geslaagd ben?
    Ja. De feedback kan tot maximum 3 maand na het niet-slagen  worden aangevraagd via mail naar pz.oostende.rekrutering@police.belgium.eu.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.